Wat is 925 Sterling Zilver ? Zilver werd al voor het begin van onze jaartelling gebruikt voor versiersels en als betaalmiddel. Uit opgravingen blijkt dat al  4000 3500 v. Chr. zilver werd gescheiden van lood op eilanden in de Egeïsche Zee en Anatolië. Vaak werd het geassocieerd met de maan, de zee en verschillende goden. In de alchemie werd voor 925zilver het symbool van een halve maan gebruikt en alchemisten noemden het Luna. Van het metaal Kwik werd gedacht dat het een soort zilver was. In sommige talen blijkt dat nog uit de naam die kwik heeft zoals quicksilver in het Engels of kwikzilver (met de betekenis levend zilver) in wat ouder Nederlands. Veel later bleek het om twee volstrekt verschillende elementen te gaan.
  • Zilver is een eenvoudig te bewerken (buigbaar) metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een witte glans. Zilver heeft van alle metalen de beste elektrische geleidbaarheid en de laagste overgangsweerstand,[2] beter dan koper en goud. Goud wordt daarentegen vaker gebruikt omdat het niet corrodeert. Daarnaast geleidt zilver van alle metalen warmte het best en heeft het de hoogste optische reflectie (tenminste als het zichtbaar licht betreft; ultraviolet licht reflecteert het slecht). Zilverhalogeniden zijn gevoelig voor licht. Het metaal is stabiel in zuivere lucht en zuiver water, maar indien blootgesteld aan ozon of waterstofsulfide verkleurt het.[2] In het geval dat zilver met zwavel of verbindingen daarvan in aanraking komt vormt zich een zwarte laag van zilversulfide.
Kijk een naar onze 925 zilver collectie
  • 925 Sterling Zilver  (legering met zeer hoog zilvergehalte) wordt door edelsmeden veel gebruikt voor de vervaardiging van sieraden. Zilveren armbanden, halskettingen en oorringen zijn al uit de oudheid bekend. In de 18e eeuw waren zilveren schoengespen in de mode. Een bedelarmband is vrijwel altijd van zilver.
  •  925 Sterling Zilver wordt ook gebruikt om voorwerpen gemaakt van minderwaardige metalen te verzilveren oftewel platen.
  • De glans van zilver maakt het een gewild metaal voor sieraden en zilveren voorwerpen als  bestek schalen en sieraden. Vaak zijn deze voorwerpen voorzien van gestempelde keurtekens als: een keurmerk, een  meesterteken of en een gehalte teken . Het gehalte teken is na een proef door een, door de overheid aangewezen waarborginstelling verleend.
    Meestal gebruikt men eerste gehalte en tweede gehalte zilver. Eerste gehalte (925/1000) is een legering van 92,5% zilver en 7,5% koperstof een ander metaal. In sommige Engelstalige landen wordt hiervoor de term sterling gebruikt. De gehalten van zilveren voorwerpen die in Nederland met keurtekens worden gewaarborgd zijn: 925/1000, 835/1000 (tweede gehalte) en 800/1000. De woorden nieuw , -oud zilver, Duits-, hotelzilver, muntzilver, djokjazilver of andere combinaties met het woord zilver zijn niet toegestaan voor voorwerpen van onedele metalen zoals alpaca of legeringen beneden het wettelijk zilvergehalte.[3] De afkorting BWG (beneden het wettelijk gehalte) duidt op een lager zilvergehalte dan 800.
  • De zilveren sieraden van Juulry zijn een feest om te krijgen
  • Juulry gebruikt alleen 925 zilver en brass, alles volledig nikkel vrij dus geen allergieën.